Ulazak u Božje kraljevstvo

Duhovnost 28. 03. 2022.

Božje kraljevstvo na Zemlji možemo prikazati kao mrežu velikih i malih baza ili uporišta na neprijateljskom teritoriju. U svakoj bazi se mogu naći najdivnije stvari: ukusna hrana, toplo prijateljstvo, iscjeljenje i zdravlje, mir i radost. Kada bismo čuli za takvo što, svatko od nas bi poželio doći u tu bazu. Grozničavo hrlimo i žurimo se, čujemo smijeh i radosne usklike, gotovo da možemo osjetiti okus tih divnih kroasana od badema. Ali naš pokušaj da prijeđemo prag ne uspijeva.

“U čemu je problem? Zašto ne mogu ući?”

“Prijatelju, prije toga moraš odložiti svoje oružje.”

Pokajanjem mi možemo odložiti svoje oružje: tako će se naše odmetničko srce poniziti pred Kraljem, odreći ćemo se onoga na što mislimo da polažemo pravo i umjesto toga primit ćemo Njegove najbolje darove. “Ispunilo se vrijeme,” rekao je Isus. “Blizu je kraljevstvo Božje. Obratite se i vjerujte u Radosnu vijest!”

Drugi uvjet da iskusimo Božje kraljevstvo na Zemlji jest da vjerujemo u Evanđelje, da vjerujemo u Isusovu poruku. Vjerujte i imajte povjerenje. Zvuči previše jednostavno, zar ne? A to i jest tako jednostavno! Vjerujte i imajte povjerenje u Radosnu vijest i iskusite Božje kraljevstvo na Zemlji.

Kessia Reyne Bennett

Leave a Comment