Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

Svjetlo mojoj stazi

Duhovnost 28. 11. 2020.

“Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi.” (Psalam 119,105)

Svi mi trebamo vodiča kroz brojne tjesnace u životu kao što mornar treba pilota koji ga vodi kroz pješčane sprudove ili rijekom prepunom stjenovitih grebena. Gdje možemo naći ovog vodiča? Mi vas upućujemo … na Bibliju. Bog nam je dao svoju Riječ kao svjetiljku našim nogama i svjetlo našoj stazi. Njezine pouke imaju životno važan utjecaj na naše blagostanje u svim područjima života…

Biblija je veliko mjerilo dobra i zla jasno definirajući grijeh i svetost. Njezina živa načela, koja prožimaju naš život kao zlatne niti, naša su jedina zaštita u nevoljama i kušnjama. Biblija je zemljovid koji nam pokazuje međaše istine. Oni koji poznaju ovaj zemljovid moći će hoditi sigurno stazom dužnosti bez obzira na to kamo su pozvani. Kada se izgubi vjera u Božju riječ, duša nema vodiča, nema zaštite. Mlade privlače staze koje ih odvode od Boga i vječnog života.

Ovome se u velikoj mjeri može pripisati rasprostranjena bezbožnost u našem svijetu danas. Kada se Božja riječ zanemari, odbacuje se i njezina sila da obuzda zle strasti grešnog srca.

Kada je Božja riječ savjetnik, kada tražimo svjetlo u Pismu, prilaze nam nebeski anđeli kako bi utjecali na naš um i prosvijetlili naše razumijevanje pa se doista može reći: “Objava riječi tvojih prosvjetljuje …” (Psalam 119,130) Božja riječ je svjetlo i istina … Ona može voditi svaki naš korak na putu u Božji grad.

Ellen G. White
(tekst je preuzet iz knjige Vjera kojom živim, 9. str.)