Sigurni Pomoćnik

“Ne boj se, jer sam ja s tobom.” (Izaija 41,10)

Kao što pastir ide ispred svojih ovaca, susrećući se prvi s opasnostima na putu, tako čini i Krist sa svojim narodom. “Kad god izvede sve ovce, krene pred njima.” Put u Nebo posvećen je Spasiteljevim stopama. Staza može biti strma i neravna, ali Isus je već njome prošao; Njegova su stopala ugazila oštro trnje, da bi učinio naš put lakšim. Svaki teret koji smo pozvani ponijeti i On je sâm nosio.

Premda se uznio na Nebo u Božju nazočnost dijeleći prijestolje svemira, Isus nije ništa izgubio od svoje suosjećajne naravi. Danas je isto nježno, suosjećajno srce otvoreno za sve patnje čovječanstva. Ruka koja je bila probodena, danas je ispružena da mnogo obilnije blagoslovi Njegov narod koji je na svijetu. “One sigurno neće nigda propasti i nitko ih neće oteti iz moje ruke.” Duša koja se predala Kristu u Njegovim je očima dragocjenija od cijelog svijeta. Spasitelj bi prošao kroz samrtne muke na Golgoti da bi jedan čovjek mogao biti spašen za Njegovo kraljevstvo. On nikada neće napustiti čovjeka za koga je umro. Ako Ga Njegovi sljedbenici ne odluče napustiti, On će ih čvrsto držati.

U svim našim kušnjama imamo sigurnog Pomoćnika. On nas neće ostaviti same da se borimo s kušnjama, da se borimo sa zlom i na kraju budemo slomljeni teretom i tugom. Premda je sada sakriven od očiju smrtnika, uho vjere može čuti Njegov glas kako govori: “Ne boj se, jer ja sam s tobom.” “Onaj koji živi! Bio sam mrtav, ali, evo, živim u vijeke vjekova.” (Otkrivenje 1,18) Ja sam podnio vaše žalosti, iskusio vaše borbe, sretao se s vašim kušnjama. Ja poznajem vaše suze, jer sam i sam plakao. Poznajem boli koje su tako duboko da se ne mogu povjeriti nijednom ljudskom uhu. Ne mislite da ste napušteni i ostavljeni. Premda vaša bol nije taknula nijednu osjetljivu strunu nekog srca na Zemlji, pogledajte u mene i živite. “Nek se pokrenu planine i potresu brijezi, al se ljubav moja neće odmać od tebe, nit će se pokolebati moj Savez mira, kaže Jahve koji ti se smilovao.” (Izaija 54,10)

Koliko god pastir može voljeti svoje ovce, On još više voli svoje sinove i kćeri. Isus nije samo naš Pastir, On je “Otac vječni”. (Isusov život, str. 396)

Za razmišljanje: Ako sam predao svoj život Kristu, vredniji sam Bogu nego cijeli svijet. Koja je moja vrijednost u Božjim očima?

Leave a Comment