Razigrana crkva u Zagrebu

Adventpress 1. 03. 2024.

Dječji odjel crkve Zagreb 2 je upriličio uzbudljivo i zanimljivo bogoslužje na način razigrane crkve, 17. veljače 2024. godine. Budući da je to bilo samo jedno od bogoslužja u nizu, cilj je da se kroz duže razdoblje dosegnu obitelji s djecom koja bi na takav način mogla upoznati biblijske istine i provoditi kvalitetno vrijeme zajedno. Za prvi sastanak okupilo se oko tridesetero djece s roditeljima, a sa svakim sljedećim sastankom taj će broj sve više rasti.

Iza tog događaja stoje posvećeni suradnici dječjeg odjela koji su odvojili svoje vrijeme kako bi priredili što bolji doživljaj za sve one koji su odlučili nazočiti događaju. Središnja točka prvog sastanka bilo je prenošenje poruke o Božjem spasenju koje je bilo ponuđeno Noi i njegovoj obitelji pred potopom koji je uništio sve.

Dok su se djeca okupljala, na ulazu ih je dočekao facepainting tim koji je ukrašavao njihova lica slikama različitih životinja. Nakon toga su se okupila u glavnoj crkvenoj dvorani gdje su započela bogoslužje s nekoliko pjesama kojima su proslavila Boga, i polako kroz njih ulazila u sâm biblijski događaj koji govori o potopu. Nakon nekoliko otpjevanih pjesama na pozornicu je stupio i sâm Noa, koji je govorio o svojem iskustvu Božjeg poziva i provođenja kroz strašni potop i sve što mu je prethodilo.

Nakon sadržaja u glavnoj crkvenoj dvorani, djeca su se s roditeljima uputila u pomoćne crkvene prostorije, u kojima su ih čekale kreativne radionice kroz koje su na još jedan način ponavljala i produbljivala biblijski izvještaj o potopu. Izrađivala su Noinu lađu od štapića, bookmarker u obliku životinja, životinje od tuljaca, magnetiće od perlica, a najmlađi su najviše uživali u izradi lađe i životinja od plastelina. Nakon radionica sudionici su se imali priliku još bolje upoznati i družiti uz domjenak koji je bio tematski dekoriran.

Veselimo se novim susretima na kojima ćemo kroz različite biblijske događaje naučiti više o Bogu i Njegovoj ljubavi prema nama, dok budemo uživali u raznolikim zabavnim aktivnostima koje će nas još više zbližiti i povezati.

Mateja Vučetić