Prijam u izviđače u Maruševcu

Adventpress 13. 03. 2024.

U mjesnoj crkvi u Maruševcu je 2. ožujka 2024. godine upriličen je prijam novih izviđača u Kršćansko izviđačko društvo (KID) koje se zove Ihtus (što znači riba), a zapravo je akronim na grčkom za “Isus Krist, Sin Božji, Spasitelj”.

Prilikom svečanog prijama izviđači dobiju posebne marame koje nose oko vrata u posebnim prigodama, a da bi bili primljeni u izviđače moraju barem tri mjeseca redovito dolaziti na njihove sastanke, poštovati izviđačku prisegu i držati se zakona izviđača.

Kroz pripremno razdoblje oni su sve to naučili, i bili su spremni za prijam u izviđače. Prema njihovom statutu, za KID u mjesnoj crkvi u Maruševcu vođe su Kornelija Kristina Planinšič i Alen Hadžiefendić. U tim svojim pripremama za učlanjenje u KID Ihtus imali su i pripreme iz poznavanja Biblije, kako bi mogli sudjelovati u natjecanju KID-ova iz Hrvatske konferencije. Izviđači istražuju šume i planine, ali i Bibliju.

U skupinu “pčelice” i “poletarci” (djeca od 6. do 11. godine) primljeno je troje izviđača: Filip Car, Karlo Borak i Mia Đidara. U skupinu “izviđači” i “planinke” (djeca od 12. do 15. godine) primljeno je njih četvero: Tara Jukić, Ana Đidara, Mihael Pahić i Ivan Car. U skupinu “skauti” (oni iznad 15 godina) primljen je jedan izviđač: Matjaž Planinšič.

Ohrabrimo našu djecu i mladež da se, ako to još nisu učinili, uključe u Kršćansko izviđačko društvo u svojoj mjesnoj crkvi ili crkvenom okružju, te da pozovu i svoje školske prijatelje. Mnogi će to rado prihvatiti. Sretno, izviđači!

Ivan Đidara