Predsjednik Adventističke crkve u pastoralnom posjetu australskim adventistima

Pastor Branko Bistrović, predsjednik Jadranske unije Kršćanske adventističke crkve, nakon pet godina nalazi se u posjetu Australiji. S uredom u Zagrebu, pastor Bistrović je odgovoran za rad adventističkih uprava u Hrvatskoj, Sloveniji i Albaniji, a ovu dužnost obnaša u drugom petogodišnjem mandatu. 

Sa suprugom Mirjanom pastor Bistrović posjetit će hrvatske crkve u Melbourneu, Sydneyu i Brisbaneu, a na razini uprave unije i konferencija u Australiji sastat će se s predsjednicima u sva tri spomenuta grada.
U crkvi St Albans gost iz Hrvatske je u subotu 25. veljače imao dva izlaganja; prije podne u 11 sati i popodne u 17 sati. Vikend nakon toga bit će u crkvi Dundas u Sydneyu, a svoj zadnji vikend u posjetu Australiji provest će u hrvatskoj crkvi u Brisbaneu.

Kršćanska adventistička crkva broji više od 17 milijuna vjernika u 208 zemalja svijeta. U Australiji postoje 424 crkve s više od 55.000 vjernika.

Adventisti mnogo ulažu u obrazovanje mladih, te održavaju i osnivaju mnoge škole i fakultete. Avondale College je jedan od najznamenitijih visokoškolskih ustanova u Australiji i jedinstven je u australskom sustavu visokoškolskog obrazovanja. To je privatna visoka škola s izraženim kršćanskim vrijednostima i poštovanjem prema vjerskoj i duhovnoj tradiciji drugih. Jedna je od samo dvije kršćanske visokoškolske ustanove u zemlji koja nudi svoje potpuno akreditirane diplome za širok raspon dodiplomskih, poslijediplomskih i stručnih studija.

Briga o zdravlju još je jedna od značajki adventističkog načina života, te tako u Australiji postoji tvrtka Sanitarium Health & Wellbeing Company, koja nudi veliki izbor žitnih pahuljica i sličnih pripravaka za doručak, kao i izbor vegetarijanskih proizvoda. Tvrtka je osnovana 1898. godine, a njezin vodeći proizvod Weet-Bix je najprodavaniji proizvod na tržištu žitarica za doručak u Australiji i Novom Zelandu.

Sanitarium Health & Wellbeing Company je trgovačko ime dvije sestrinske tvrtke za proizvodnju hrane (Australian Health and Nutrition Association Ltd i New Zealand Health Association Ltd) i u cijelosti je u vlasništvu Adventističke crkve.

Leave a Comment