Novi obrazovni programi na Newbold Collegeu

Adventpress 4. 07. 2023.

Adventistička obrazovna ustanova Newbold College u Binfieldu u Velikoj Britaniji, nakon nekoliko tranzicijskih godina i rekonstrukcije sustava s početkom nove akademske godine opet nudi nekoliko obrazovnih programa koji bi mogli zanimati mlade. Newbold College nastoji jačati suradnju sa svima koji se zanimaju za programe u akademskoj godini 2023./2024. Ističemo nekoliko ponuda koje mogu privući mlade s područja Jadranske unije.

Newbold College nudi program One Year in Mission and Service (Godina u misiji i službi). To je izvrstan način za mlade ljude da pohađaju semestar nastave u Newboldu i posvete nekoliko mjeseci misijskom radu na odabranom mjestu/projektu (ADRA ili drugo misijsko područje). Ovo iskustvo pomaže studentima ojačati svoj odnos s Bogom i razmišljati o Božjem pozivu za njihov život, što često utječe na njihov budući izbor zanimanja. Osim toga, koledž planira ponovno otvoriti programe engleskog jezika u siječnju 2024 godine. Ovi programi studentima nude visokokvalitetno iskustvo učenja, objedinjujući strukturirano učenje s iskustvima, izletima u posjete kulturnim sadržajima i društvenim aktivnostima.

Učenje engleskog jezika na ovaj način pomaže studentima da brzo poboljšaju svoje jezične vještine, dok istražuju nove kulture i grade doživotna prijateljstva u duhovnom i prijateljskom okruženju obrazovne ustanove Kršćanske adventističke crkve. Uz to, koledž nudi  dodiplomski i diplomski studij teologije iz različitih područja Biblije, biblijskih jezika i sustavne teologije. Za više pojedinosti posjetite mrežnu stranicu www.newbold.ac.uk ili se informirajte u uredu Jadranske unije konferencija u Zagrebu – info@auc.hr

Neven Klačmer/Lubica Mueller

Leave a Comment