“Kruh života” u Zagrebu

Adventpress 15. 02. 2024.

Misijski i đakonski odjeli mjesne crkve Zagreb 1, pod vodstvom pastora pripravnika Josipa Ivankovića i voditelja misijskog odjela mjesne crkve Gorana Nagradića, pokrenuli su projekt “Kruh života”. Sve je započelo u nedjelju prijepodne, 11. veljače 2023. u dvorišnoj zgradi crkve na Prilazu Gjure Deželića 77. Okupili su se vjernici crkve starije i mlađe generacije te dali svoj doprinos u pripremanju domaćeg integralnog kruha.

Time smo obuhvatili nekoliko važnih sastojaka zdrave crkve: međusobno zajedništvo, pomoć i brigu za druge te skrb za vlastito zdravlje. Pripremajući zdravi kruh, vjernici stječu vještine za najbolju skrb o vlastitoj prehrani, koja uvelike utječe i na duhovno zdravlje. Ne moramo naglašavati koliko je lijepo raditi u zajedništvu sljedbenika Svetog pisma, dijeleći međusobna iskustva i veselje.

A najljepše je bilo kad smo to zadovoljstvo podijelili s drugima, budući da smo se na kraju sastanka podijelili u male timove te posjetili one koji su nam na srcu. Donijeli smo im kruh koji ih je podsjetio da Onaj koji je Kruh života misli na njih, upućujući im ohrabrujuće biblijske retke otisnute na pakiranju kruha. Bili smo doista blagoslovljeni tako provedenim vremenom, i pozivamo sve koji nam se mogu pridružiti svake nedjelje u početku mjeseca. Ili da pokrenu nešto slično u svojim crkvenim zajednicama.

Josip Ivanković