Izviđačko natjecanje u poznavanju Biblije

Adventpress 14. 03. 2024.

U cijelom svijetu se svake godine održava izviđačko natjecanje u poznavanju Biblije. Ove godine su u takvom natjecanju po prvi puta sudjelovali i izviđači iz Hrvatske. Takvo natjecanje potiče učenje događaja iz Biblije i jača zajedništvo među izviđačima.

U subotu, 2. ožujka 2024. godine, u crkvi Zagreb 2 okupili su se izviđači iz Kršćanskih izviđačkih društava (KID): Rakovi iz Zagreba 2, Vukovi iz Zagreba 1, Lavovi iz Virovirice i Ihtusi iz Maruševca. Natjecanje je svečano otvoreno izviđačkom himnom, a duhovnu poruku podijelio je Josip Ivanković. Nakon uvodnih riječi, objašnjenja pravila i potrebne količine poticanja, dva tima mlađih izviđača i četiri tima starijih krenula su u izazov odgovaranja na različita pitanja iz Knjige o Jošui i Knjige Suci.

Nakon vrlo napetih trenutaka, došlo je i vrijeme proglašenja pobjednika. Oduševljeni i pomalo umorni, izviđači iz različitih KID-ova nestrpljivo su čekali da čuju tko je skupio najveći broj bodova i time dobio priliku predstavljati Hrvatsku na natjecanju na razini Transeuropske divizije, koje će se održati u Nizozemskoj. Timovi koji su osigurali odlazak na to natjecanje su stariji izviđači iz KID-a Ihtusi, i tim mlađih izviđača iz KID-a Rakova i Lavova. Kroz pljesak i osmijeh svim sudionicima su dodijeljene pohvalnice, a slavlje je nastavljeno uz pizzu i druženje.

To ne samo da je bilo izazovno iskustvo za mlade izviđače, već je među njima stvorilo trajne uspomene. Natjecanje je pokazalo koliko je važno spajati duhovnost i zajedništvo, te stvarati prostor za razvoj i rast mladih izviđača. Našim timovima želimo puno uspjeha i Božje vodstvo na natjecanju u Nizozemskoj!

Petra Gojević