Božićni program u varaždinskoj crkvi

U nedjelju 18. prosinca 2011. godine u molitvenom domu Adventističke crkve u Varaždinu održan je prigodni program u povodu božićnih blagdana. Ulaz je za sve posjetitelje bio slobodan, dvorana i galerija crkve bili su popunjeni, a izvođači su pjesmom, recitalima i prigodnim mislima u potpunosti doprinijeli duhovnom okrepljenju svih nas koji se posebno ovih dana prisjećamo velikog Božjeg djela u Isusu Kristu.

Glavni i najsvečaniji dio programa činili su skladni glasovi zborova iz crkve Maruševec i djece varaždinskog okruga, uz pomoć odraslih. Solo točkama je slušateljstvo posebno bilo pokrenuto razmisliti, razveseliti se i zapjevati, recitale su izvodili probrani izvođači iz Maruševca u društvu svoje ravnateljice Đurđice Garvanović-Porobija, a pastor varaždinske crkve Dragutin Matak je, osim svojim pjevačkim talentom, doprinio i time što je podijelio nekoliko prigodnih misli o Božiću. Svojom nas je duhovnom porukom tako pozvao na zajedništvo, izmirenje i dijeljenje ljubavi sa svima oko nas.

Cijeli je događaj bio zaokružen domjenkom u dvorani za društvene sastanke, oko stola s varaždinskim klipićima, kolačima i toplim čajem, gdje su se vjernici i gosti još neko vrijeme poslije programa družili uz neizostavne i neometane osmijehe na licu. Na sve je sudionike i slušateljstvo taj događaj ostavio upravo onakav okrepljujući blagdanski dojam zbog kojega smo i došli, čiji duh jedva čekamo podijeliti s našim bližnjima koji će zbog toga sigurno poželjeti naći se u našemu društvu prigodom sljedećeg proslavljanja Božje milosti.

Željko Bošnjak

 

Leave a Comment